13 april 2013
14:00

Referat: Klågerups GIF - AIF Barrikaden

Startelvan - Thomas - Kalle, Alex, Gustav, Adam - Martin N, Micke - Rabih, Mats, Danne - Henke Ni

Avbytare var Henke H som kom in som höger yttermittfältare i 54:e min och spelade där resten av matchen, Ulrik som kom in som högerback i 70:e min men tvingades utgå nästan meddetsamma p.g.a. skada samt Govan, Agon och Joel J som samtliga kom in 15-20 min före slut, alla 3 som anfallare sedan vi efter en kortare tid med 4-4-2-system på slutet gick över till 3-4-3.

En halvkraftig vind precis i planens längdriktning spelade nog en ganska stor roll för matchbilden. Klågerup hade medvind i 1:a halvlek och dominerade spelet något då medan vi i medvinden i 2:a dominerade ganska mycket redan från början och mot slutet nästan fullständigt.

Matchen som helhet var inte av någon jättehög klass. Det skapades inte heller särskilt många målchanser på något håll och att det föll hela 4 mål får med tanke på detta anses anmärkningsvärt.

Vi spelade dåligt i 1:a halvlek och skapade bara några få halvchanser. Klågerup hade däremot 3 klara målchanser. Den första kom i den 18:e min då en kille fick stå fullständigt omarkerad framför mål men hade den goda smaken att nicka över från mindre än 5 meters håll. De två andra resulterade i mål. I den 34:e min slog en Klågerupspelare på ett långskott som tuschade Gustav och helt ställde Thomas i målet. I den 43:e min krutade samme Klågerupspelare från högerkanten in en boll i närmsta krysset.

I den 2:a halvleken skapade Klågerup än mindre framåt än vi gjorde i 1:a. Vi tryckte på mer och mer ju längre halvleken led och i takt med det föreföll Klågerups lag allt mer oorganiserat och nervöst och i den 66:e min hade vi vår första klara målchans i matchen som dock inte förvaltades på rätt sätt. Det dröjde dock länge innan vårt övertag resulterade i något mål men efter det att vi gått över till 4-4-2 och bytt in 3 friska offensiva spelare kom i den 76:e min en reducering. Det var Micke som slog en hörna som skarvades vidare av Alex till Danne som säkert slog in bollen från nära håll. När vi sedan gått över till 3-4-3 lyckades vi också kvittera genom Agon som sedan Klågerup misslyckats med att ställa offside kom helt fri och även han gjorde ett säkert avslut. Förspelet till målet var ett "framlägg" av Micke som skarvades vidare av Henke Ni innan den nådde Agon. Under det drygt 4 min långa övertidstillägget hann vi också skapa 2 heta målchanser till och hade inte en annan Barrenspelare nickat den boll, som om han släppt den nått den bakom honom stående Danne, hade den senare med stor säkerhet gjort sitt andra mål för dagen och avgjort matchen till vår fördel.

Slutresultatet var väl inte helt orättvist även om vår dominans i 2:a halvlek var större än deras i 1:a och vi också
hade lite fler målchanser totalt sett. Om något lag låg närmast segern var det helt klart vi om vi ser på det på detta sätt men samtidigt var vi ju tidsmässigt väldigt nära att förlora och får väl därför ändå på ett sätt vara nöjda
med den poäng som vi trots att flera spelare inte riktigt kom upp i normal standard, genom god lagmoral erövrade.

Statistik (våra siffror först): Hörnor: 6-7 Skott på mål: 6-3 Skott utanför: 3-7